Yazıhanlılar, Yamadağ Şenliğinde Bir Araya Geldiler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Terörle bizleri yıldıramazlar, kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi asla bozamayacaklar” dedi.

Yazıhanlılar, Yamadağ Şenliğinde Bir Araya Geldiler Haberler

Yazıhan Belediyesi ve dernekler tarafından organizesi edilen 9. Drejan’lar, Yama Yayla Şenliğine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katılımı ile gerçekleşti.

Şenliklere Bakan Tüfenkci’nin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ile çok sayıda belediye başkanları, STK Temsilciler ve ile resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri ve yöre halkı ve davetliler katıldı.

Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler Yama Dağı’nda kurulan kıl çadırda otururken şenliklerde Dırejan aşireti üyelerinde cirit ve tura gösterisi yapıldı. Sivas ve Malatya ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen cirit gösterisini, protokol üyeleri ve vatandaşlar büyük bir ilgiyle izledi.

Şenlikte Ayrıca Protokol Üyeleri Gökyüzüne Doğaya Keklik Bıraktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bu değerlerimizi yaşatmamız lazım. Kırsalın, yaylanın, hayvancılığın ve yöremizin bu güzelliklerinin unutulmaması adına bu güzel etkinliklerin yapılmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise konuşmasında “Bu güzelim yerlerde Alevisiyle, Sunnisiyle, Türküyle, Kürdüyle hep beraberiz” diyerek “Maalesef sırtımızın hemen öbür tarafında diğer yerlerde bu atmosferi orada yaşayan insanlara zehir edenlere lanet olsun dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise “Hepimiz buradayız ve bu yaylarlarda sadece çiçek açar, bu yaylalarda sadece kuş sesi dinlenir. Türkiye aynen Yamadağı gibi terörle mücadelede dim dik duracak. Sizlerle birlikte bu mücadele ye devam edeceğiz. İnsanlarımızın sağlıkla sıhhatle yaşamasına izin vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise kardeşlik türkülerinin söylendiği Yama Dağı’nda herkesin bir araya gelmesin anlamlı ve önemli olduğunu ifade ederek “Allah devletimize, milletimize zeval vermesin diyoruz.

Vali Toprak,  Devlet şemsiyesini kaybeden ülkelerin memleketlerin ne hale geldiğini görüyoruz ve görmekteyiz dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’de “Şu dağlarda güvenlik içerisinde bu ortamı sağlayan güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Çukur siyaseti ile terör baskısı ile o yaylaları haram edenlerle mücadele eden polislerimiz güvenlik güçlerimiz var. Bu vesile ile hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Bakan Tüfenkci, “Kardeşliğimizi birliğimizi beraberliğimizi asla bozamayacaklar. Çünkü bizim kardeşliğimizin mayasında bu topraklar var, bu gelenekler, yaylalar var” diye konuştu. Türkiye’yi parçalamaya çalışanların asla başarılı olamayacaklarını vurgulayan Bakan Tüfenkci, terörle mücadele ederken bir taraftan da ülke ekonomisinin gelişmesi adına çalıştıklarını dile getirdi.

Protokol Konuşmalarından sonra Bakan Tüfenkci ve diğer konuklara Drejan, el dokuması halı hediye edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından konuklara ikramı yapıldı.

KAYNAK: FOTOĞRAFLAR VE HABERLER

malatyabirlikgazetesi.com