Yazıhan Kültür Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yazıhan Kültür Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Her ilçeye yapılması planlanan Kültür Merkezi’nin ilki, Yazıhan İlçesi’nde yapılıyor. Yazıhan Belediyesi tarafından arsa tahsisinin ardından projesi hazırlanan Yazıhan Kültür Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

29 Ağustos Pazartesi günü düzenlenen törene Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’in yanı sıra; Yazıhan Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, daire başkanları, şube müdürleri, muhtarlar ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Başkan Öztürk, projeden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın şahsında tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Tahsis ettikleri 2.300 m2 büyüklüğündeki arsa üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından 650 m2 inşaat alanı olmak üzere toplam 1.700 m2 kapalı alana sahip, bodrum + 2 kattan oluşan Kültür Merkezi’nin inşaa edileceğini kaydeden Öztürk, “İçerisinde, atölyeleri, teşhir salonu, market, konferans salonu ve diğer müştemilatıyla Kültür Merkezi, kısa zamanda bitirilip, Yazıhanımız’a hizmet vermeye başlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a Yazıhan’ımıza göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yazıhan’da MASKİ tarafından içmesuyu ve kanalizasyon yatırımlarının devam ettiğini de kaydeden Öztürk, İriağaç, Çavuş, Karasu, Akyazı, Çivril mahallelerinde içmesuyu ve kanalizasyon ihalelerinin yapıldığını, altyapı çalışmalarının bitirilmesinin ardından Büyükşehirle birlikte üstyapı düzenleme çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kültür Merkezi temel atma töreninin hayırlı olmasını dileyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yaptığı konuşmada, Yazıhan ilçesinin güzel bir tarım bölgesi olduğunu belirterek, yapılan yatırım ve hizmetlerle ilçenin her geçen gün daha da geliştiğini söyledi. Çakır, “Yazıhan ilçemizdeki bu gelişmelere paralel olarak yerel hizmetlerin de buna öncelik yapması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi Yazıhan belediyesi ile birlikte buradaki işlerin yapılmasında, altyapı, üstyapı, düzenleme, parklar, sosyal, kültürel alanların bir plan ve program dahilinde yürütülmesi gerekiyor. Büyükşehir süreciyle birlikte bu çalışmalarımıza yoğun bir şekilde başladık. Geçtiğimiz yıl burada çok iyi çalışmalar yapıldı. Bu sene de 30 km’nin üzerinde asfaltlama tamamlandı. 20 km’nin üzerinde asfalt çalışması devam ediyor. Bir yandan da sanat yapısı, yol genişletme çalışmaları ayrıca devam ediyor” dedi.

Son olarak konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise törene katılmaktan dolayı onur ve gurur duyduğunu belirterek, bugüne kadar Yazıhan’a hizmet yapan herkese teşekkür etti.

Yazıhan’ın 1990’lı yıllarda ilçe olduğunu ve Büyükşehir Statüsü ile birlikte Yazıhan’a yapılan hizmetlerin kat kat artırılarak, 2 yılda devasa hizmetlerin yapıldığını kaydeden milletvekili Mustafa Şahin, Malatya’nın en uç kırsal mahallesinde bile asfaltla vatandaşın tanıştığını söyledi. Şahin, “Belki o günün şartlarına göre orada stabilize bile yapmak mümkün değildi. Öncelikle bu konuda emeği geçen yol ekibine amirinden işçisine kadar şükran borçluyuz” dedi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, temel atma töreninden önce Yazıhan Belediyesi’ni de ziyaret etti. AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve Yazıhan Kaymakam’ı Bedirhan İmamoğlu’nun da iştirak ettiği ziyaret sırasında, Yazıhan Belediyesi’nin projeleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.