Gayret Mahallesinde Abdal Musa Lokması etkinliği düzenlendi.

Başkan Öztürk Abdal Musa Lokması'nın vatandaşlar arasındaki birlik ve beraberliği sağlaması açısından önemlidir.

Gayret Mahallesinde Abdal Musa Lokması etkinliği düzenlendi.

Yazıhan ilçesi Gayret Mahallesinde Abdal Musa Lokması etkinliği düzenlendi.

Gayret Mahallesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Öztürk Abdal Musa Lokması'nın vatandaşlar arasındaki birlik ve beraberliği sağlaması açısından önemli olduğunu söyledi.Gelenekleri içerisinde Abdal Musa Lokması'nın önemli bir yeri olduğunu kaydeden Öztürk, "İlçemizde her yıl düzenli olarak yapılır. Birlik ve beraberliği teşkil eden insanları bir araya getiren kaynaşma biçimidir. Burada amaç kurban kesip, etli pilav yeme geleneği değildir. Abdal Musa Lokması, oluşturulacak bir heyetin önderliğinde yapılan Türkü-Kürdü Alevi'si-Sünni'si ile bir araya gelmenin yani kısaca  birlikteliğin simgesidir" dedi.

Lokma etkinliğine,Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk,Yazıhan Müftüsü Cemil Alıcı ve kurum amirleri  ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.