''Biz Biriz Sofralarda Beraberiz''

''Biz Biriz Sofralarda Beraberiz'' Haberler

2400 Rakımda ''Biz Biriz Sofralarda Beraberiz'' Sloganı İle Malatya'nın en büyük aşiretlerinden olan Drijan Aşiretinin yaylalarda bulunan mensuplarını Başkan Öztürk ramazan ayında yalnız bırakmadı.

Yazıhan Belediyesi, '' Biz Biriz Sofralarda Beraberiz ''sloganı ile ilçe sınırları içerisinde ikamet eden  aşiret mensupları ile iftar sofrasında, TRT 6 ve ekibiyle iftar yemeğinde canlı yayın yaparak 2400 rakımda Yama Dağında  iftarda buluştu.

TRT 6' inde canlı yayın yaptığı iftar program da konuşan Başkan Öztürk '' Yazıhan merkezde ilk defa geçen yıl başlattığımız programlarımız bu yılda devam etmektedir. Yaylaya çıkan vatandaşlarımızı da yalnız bırakmadık bir iftar yemeğini de burada bulunan vatandaşlarımızla yapıyoruz. Yaylacılık kültürü  Malatya'nın en büyük aşiretlerinden olan Drijan aşiretinin yaklaşık olarak 300 yıllık geçmişine dayanmaktadır. Bu tarih boyunca atalarımızın gelip konakladığı yerler her bir vatandaşımızın burada bir anısı vardır kimisi burada doğup burada büyümüştür bu geleneği yıllardır yaşatıyoruz. Genç nesiler özünü unutmasın diye iki yılda bir şenlik düzenliyoruz şenliklerimize her dönem bir iş adamımız sponsorluk yapıyor bu geleneği devam ettireceğiz bizden sonra gelecek olan genç nesillerde devam ettirecektir. İşte hep duyduğumuz ve bu yılda yine büyükler tarafından küçüklere söylenecek olan “Nerede o eski Ramazanlar” sözünden yola çıkarak; çocuklarımıza, gençlerimize o eski ramazanları bir nebze olsun yaşatmak, bu güzellileri devam ettirerek geleceğe taşımak ve Ramazan ayının manevi havasına uygun olarak beraberce güzel anlar yaşamak amacıyla programlar düzenliyoruz. Bu arada bizlere İftar yemeği veren Gazi Baran kardeşimize Bizleri 2400 rakımda ağırlayıp iftar ve sahur yemeği verdiğinden dolayı teşekkür ediyoruz.''dedi.

Ramazan ayının herkesi bir araya getirerek insani bağları güçlendirdiğini söyleyen Öztürk, "Bu güzel Ramazan iftarında yaylada kardeşlerimizle beraber aynı sofraya oturmak, benim için büyük bir mutluluk kaynağı. Biz belediye olarak Ramazan aylarında vatandaşlarımızın bir araya gelmesi, birlik beraberlik ve kardeşliğin artması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. " diye konuştu.

Başkan Öztürk TRT 6 Ekibine de buralara kadar gelip bizlerle beraber aynı sofrayı paylaşıp yaylada canlı yayın programı düzenlediklerinden dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi. Sahur programının ardından TRT 6 ekibi ve Başkan Öztürk vatandaşlar la vedalaşarak bölgeden ayrıldılar.