KENT PARK PROJESİNİN EN KISA ZAMANDA GÜVEN CADDESİNDE HAYATA GEÇECEK

YAZIHAN BELEDİYESİ TARAFINDAN İLÇEYE KAZANDIRILAN 23 BİN M2 LiK KENT PARK PROJESİNİN EN KISA ZAMANDA GÜVEN CADDESİNDE HAYATA GEÇECEĞİ BELİRTİLDİ.

KENT PARK PROJESİNİN EN KISA ZAMANDA GÜVEN CADDESİNDE HAYATA GEÇECEK Haberler

DDY 5 İşletmeye  ait olan iki adet park alanı (12.604m2, 9.828 m2)  bir yıllık yazışmalar ve görüşmeler sonucunda  Yazıhan Belediyesi tarafından ilçeye kazandırıldı. Bir yıllık çaba sonucu elde edilen 23 bin m2 lik park alanı Kent Park projesi ile  en yakın zamanda Güven Caddesinde hayata geçeceği belirtildi.

Yazıhan Belediyesi, yeni bir prestij projesine daha imza atıyor.  Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Öztürk, ‘Kent Park’ın Yazıhan’nın simge eserlerinden biri olacağını belirtti. Başkan öztürk, yazışmalar sonucunda belediyeye kazandırılan parklarla ilgili İlbank Elazığ Bölge Müdürü Ali Tekataş ile istişarede bulundu.

Yapmış oldukları istişareler sonucunda İlbank Elazığ Bölge Müdürü  Tekataş ''Bu projenin bir an önce hayata geçmesi için elimizden geleni yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın'' dedi. ve yapılacak olan projenin en kısa sürede Yazıhan da hayata geçmesi için bu projeyi  için bizzat takip edeceğini belirterek gerekli desteği vereceğini belirtti.

Bu projeyle amaçlarının, çevresiyle bütünleşmiş bir kent parkını hayata geçirmek olduğunu ifade eden öztürk, “İlçemizde yeşil alan çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Yeşille bütünleşen bir Yazıhan oluşturmayı hedefliyoruz. İlçeye daha modern bir görünüm kazandırmak, yeşille iç içe bir Yazıhan oluşturmak için ekiplerimiz hummalı bir çalışma içerisinde. İlçemizin en büyük parkı olacak. Yaklaşık 23 bin metrekarelik bir alanda hayat bulacak olan projede spor alanları, kamelyalar, çocuk oyun grupları,  çok amaçlı kafeterya, süs havuzları, yürüyüş yolları ve koşu parkuru bulunacak” dedi.
Kent Park’ın yeşili bol bir park olacağını ifade eden Başkan Öztürk, tamamlandığında ilçede önemli bir eksikliğin daha giderilmiş olacağını kaydetti. Yeşil alanların artırılmasına yönelik çalışmaların bundan böyle de devam edeceğini belirten Öztürk “Hedefimiz daha yeşil bir Yazıhan ” diye konuştu.