Yazıhan Belediyesi Tarihi Kentler Birliği’nin yeni üyesi oldu.

Başkan Öztürk, Tarihi Kentler Birliğinin Üyesi Olarak Tarihi Değerleri İleri ki Yıllara Taşıyabilmenin Gururunu yaşıyoruz.

Yazıhan Belediyesi Tarihi Kentler Birliği’nin yeni üyesi oldu. Haberler

Başkan  Öztürk, Tarihi Kentler Birliğinin Üyesi Olarak Tarihi Değerleri İleri ki Yıllara Taşıyabilmenin Grurunu yaşıyoruz dedi.

Yazıhan ilçesi Türkiye genelinde önemli çalışmalara imza atan Tarihi Kentler Birliği’nin yeni üyesi oldu.

Başkan Öztürk “tarihi eserlerin korunması konusunda yaptığımız çalışmalar neticesinde artık Tarihi Kentler Birliği üyesi olduk ve  kentsel birikimlerini Tarihi Kentler Birliği’nin bilgi ve birikimi ile birleştirerek doğal güzellikleri daha ileriye taşıma gayreti içindeyiz. Yerel yönetimler olarak, tarihi, doğal çevre korumasına önem ve ağırlık veren bir belediyeyiz. Bu konuda kent kültürünü, sivil toplum katılımını ve toplumsal duyarlılığı geliştirme çabası içindeyiz. Kentlerin tarihi insanlık için vazgeçilmez bir mirastır bu mirası ileriki dönemlere taşımak ve gelecek nesillere emanet etmek en büyük görevimizdir. Buranın turizm bölgesi olması için birçok çalışma yapıyoruz. Yapılan değerlendirmenin ardından üyeliğimiz kabul edildi.Bu kararın ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz. Bu kararla birlikte ilçemizde kültür ve doğa turizmini hareketlendirmek için çalışmalarımız olacak” dedi.