Yazıhan'da tarımın geleceği masaya yatırıldı

Yazıhan ilçesinde 120 bin dönüm alanın suya kavuşması ile birlikte bölgede yapılacak olan tarım ve meyvecilikle ilgili istişare toplantısı düzenlendi.

Yazıhan'da tarımın geleceği masaya yatırıldı Haberler

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk tarafından Yazıhan da 120.000 dönüm alanın suya kavuşması ile birlikte bölgede yapılacak olan tarım ve meyvecilikle ilgili istişare toplantısı düzenlendi.

Yapılan toplantı ; Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Tarım İl Müdürü Zülküf Yıldırımoğlu, İ.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı Nihat Tursun,  İ.Ü. Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Yıldırım, TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, Kayısı Araştırma Enstitüsü  Müdürü Abdullah Erdoğan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selahattin Günci,  Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Proje Şube Müdürü Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Orhan Gündüz, Yazıhan  Tarım Müdürü Zafer Tanrıverdi, İl Gıda Tarım Müdürlüğü Ekonomist Necdet Cansunar, Mühendis M. Atilla Özsoy, Feyzi Çiçek,  M. Yalçın Kaya, M. Akif Canal, Şevket Fidan, Recep Sarul, Remzi Kokargül, Sinan Çolak 'ın katılımı ile Yazıhan belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Başkan Öztürk; ''  Yazıhan Boztepe Barajı 2017 yılında suyla buluşacak. Yazıhan bölgesinde 120.000 dönüm arazinin suyla buluşması ile bu bölgede sulu tarım alanları oluşacaktır. Üreticilerimiz geleneksel anlamda yetiştiriciliğin önüne geçip üreticilerimizin böyle bir hataya düşmemsi için alan çalışması yaparak toprak analizlerinin yapılması sonucunda hangi bölgede hangi ürün daha verimli olur hangi alanlara hangi tür meyve yetiştirilir bunu bilimsel olarak incelemeler yaparak üreticilerimizle bir araya gelip daha kapsamlı toplantılar düzenleyip  bilgilendirmeler yaparak bir takım hataların önü geçip daha profesyonel tarım yapılmasını sağlayacağız.  Bu toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor değerli bilim adamlarımıza bu toplantıya katılımlarından dolayı şahsım ve Yazıhanlı üreticilerimiz adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum '' dedi.

İ.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı Nihat Tursun  '' Öncelikle belediye başkanımızın bu toplantıyı düzenleme konusunda göstermiş olduğu çaba ve hassasiyetten dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Sulamaya açılacak olan bu alanın önceden planlanması çok önemli yanlış yapılacak olan bir üreticilik üreticimizin 5 yıl tekrar geriye dönmesi demek önceden önlem alınırsa yapılacak olan hataların önüne geçmiş oluruz. Biz Fakülte olarak her türlü desteği bilimsel olarak vermeye hazırız.'' dedi.

Kayısı Araştırma Enstitüsü müdürü Abdullah Erdoğan; Başkanımızı göreve başladığı günden bu yana sürekli kurumuzu ziyaret ederek istişarelerde bulunuyordu. Bölgeye olan hassasiyeti yapılacak olan meyvecilik ve iyi tarım yapılması konusunda hassasiyetle durması ve böyle bir toplantı düzenlemesinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Kurum olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya da hazırız. ''dedi

TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç  '' TKDK nın bu konuda çalışmaları sürüyor. İpart II de bu konuda daha fazla hibe desteği verme gibi çalışmaları var. Yazıhan da böyle büyük bir projenin yapılması başkanımızın da bu konuda göstermiş olduğu ilgi ve hassasiyet diğer ilçelerimizde inşallah örnek olur. Bu sadece Yazıhan meselesi değil geleceğe dönük bir adım atma ülke ekonomisinde katkı sağlama meselesi bizde elimizden gelen desteği vermeye hazırız.'' dedi

Tarım İl müdürü Zülküf Yıldırımoğlu '' Sayın başkanımızın bu konu da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İlimize ve Ülkemize katkı sağlayan her türlü projenin gerçekleşmesi için elimizden gelen imkanı sonuna kadar vermeye hazırız. Tabi ki bu sulama sisteminin 2017 de devreye girmesi ile ilgili çalışmalar yapmaktayız. Kapsamlı toprak analizlerine kadar her türlü çalışmalarımız devam etmekte her türlü bilgi alışverişi yaparak çiftçilerimize yararlı olacak bilgiler vererek çiftçilerimize her türlü desteği vereceğiz. geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyerek daha iyi hizmetlerin Tarım İl Müdürlüğü olarak yanındayız. dedi.

Başkan Öztürk ileriki haftalarda tekrar bir araya gelerek üreticilerimizle, muhtarlarımızla büyük bir toplantı düzenleyerek bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Bizi kırmayarak bir arada olan bütün katılımcılara sonsuz şükranlarımı sunuyor teşekkür ediyorum dedi.