Yamadağı Kayak Merkezi yol güzergahı belirlendi

Yamadağı Kayak Merkezi yol güzergahı belirlendi , "Hasançelebi, Başkınık, Çimenlik, Keş ve Soğukpınar standartların üstünde bir yol yapımı için ihale yapıldı

Yamadağı Kayak Merkezi yol güzergahı belirlendi

YAMADAĞI KAYAK MERKEZİ YOL GÜZERGAHI BELİRLENDİ İHALESİ YAPILDI.

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztrürk; '' Bu Yolun yapılması ile birlikte birinci derecede Turizm alanı olan yama dağı turizm açısından çok önemli bir bölge konumuna gelecektir. Araçların çıkamadığı, insanların hayvanlarla yolculuk ettiği patika yollar standart geliştirme ile birlikte vatandaşlarımız yaylalarına daha zahmetsiz, daha güvenli ve daha kısa sürede varabilecekler. Yaylanın temiz havası ve bol oksijeni, huzuru ve sakinliği, hizmete giren sosyal tesisleri ile birlikte yayla turizm potansiyeli artacak. Yama Dağı  bu turizm potansiyelini her yıl yaz ayında düzenlemiş olduğu Drijan Yama  Yayla Şenlikleri ile pekiştirecektir.

Kış aylarında kullanılması amacıyla inşa edilen tesisin yaz aylarında atıl durumda kalmaması ve aynı zamanda yayla turizmine hizmet vermesi için gerekli yol güzergahının yapılması gerekiyor. Bu açıdan bu yol bölgemiz için büyük önem taşımaktadır''dedi.

Yolun önemini vurgulayan Başkan Öztürk; Yamadağı kayak merkezinin ulaşımı için, Hekimhan Başkınık Mahallesi, Çimenlik Mahallesi ve Dikili mahallelerinin ulaşımı için,  Yazıhan merkez ve üç mahallesi başata olmak üzere Sürür-Durucasu- Kömüşhan-Tomolar- Mısırdere- Hamidiye- Akyazı- Boztepe- Yeniköy- Şevkiçifliği binlerce mahalle yaylacılarının ulaşımı için önemli.  Arguvan horumhan ve çevreli mahallelerinin ulaşımı için önemli, Hekimhan Midemoğlu, Aksütlü, Çobanyusuf, Bazolar mahalle yaylacılarının ulaşımı için önemli, Her şeyden ziyade 2018 ve sonrasında yapılacak olan Drijan yayla şenliklerimizde günler boyu gelen 3.000-5.000 arasındaki insanlarımızın ulaşımı için önemli. Her şeyden önce her yıl yama dağına yaz aylarında giden ve adeta bacasız fabrika niteliğinde olan yama yaylalarında geçimini sağlayan üreticilerimiz için ve bölgemize, ilimize ve ülkemize ekonomik katkı sağlayan binlerce yaylacımız için önemli.

Turizm Master Planı çerçevesinde turizm gelişim bölgesi planlarının ihaleye çıkıldığını belirten  Başkan Öztürk; Yama Dağı Kayak merkezinin yol güzergahı belirlendi. Yolun rampa eğimi ve viraj açısından alternatif olarak ele alınan Başkınık Mahallesi ve Çimenlik Mahallesinden gelen yolun güney de olması ve daha az kar tutması nedeniyle daha uygun olacağının ortak kanaatine varıldı. Hasançelebi, Başkınık, Çimenlik, Keş ve Soğukpınar güzergahında standartların üstünde bir yol yapımı için ihale yapıldı ihaleye sekiz firma katıldı.

TÜRKİYE DEV PROJELERLE TANIŞTI

80 yıldır yapılamayan işlerin 15 yıl gibi kısa bir süreye sığdırılması çok büyük bir başarı. Türkiye'de birçok büyük projeye imza atılırken, bu dönemde 150 yıllık rüya olan  Marmaray hizmete açıldı. AK Parti iktidara geldikten sonra yollar,  tüneller, hava alanı, köprü.kısaca dev projeler olarak görülen hayal edilen bu projeler, partimiz, hükümetimiz için kolay işler oldu. Bölgemizde gerçekleştirilen bütün projelerde olduğu gibi bu projede de Yama Dağı yayla yolları için bizlerden desteğini esirgemeyen başta Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci, Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Öznur Çalık, Malatya Valimiz Ali Kaban, İl Başkanımız Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her yıl yaylacıların kendi imkanları ile yaptıkları yayla yolu ilkbaharda karların erimesi ve şiddetli yağmurlarla bozuluyordu. Her yayla zamanı yaşanan sıkıntılar yayla yolunun yapılması ile son bulacak. Bu bölge için hayırlı olmasını temenni ediyorum''dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'ın bizzat takip ve talimatları ile Büyükşehir Belediyemiz tarafından bu yaz boyunca hem yeni yollar açıldı hem de mevcut yollar genişletildi. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'a ve emeği geçenlere yaylacılarımız ve bölge halkımız adına teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.