Yazıhan Belediyesi, KOSGEB İşbirliği Girişimci Eğitim Düzenlendi

Yazıhan Belediyesi kendi işini kurmak isteyenlere büyük fırsat sunuyor.

Yazıhan Belediyesi, KOSGEB İşbirliği Girişimci Eğitim Düzenlendi Haberler

Yazıhan Belediyesi kendi işini kurmak isteyenlere büyük fırsat sunuyor. Yazıhan’da yaşayan vatandaşlar için Yazıhan Belediyesi’nin KOSGEB işbirliği ile yürüttüğü uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin ikincisi de başarı ile tamamlandı.

Yazıhan  Belediyesi başta kadınlar, yaşlılar ve engellilere yönelik olmak üzere uyguladığı projelere bu yılda KOSGEB ile yaptığı işbirliği projesiyle devam ediyor. Yazıhan  Belediyesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde kadınları üretime hazırlıyoruz projesi kapsamında ilk kursu kadınlara yönelik düzenleyerek otuz girişimci kadına belgeleri verildi. Fazla başvurular olmasından dolayı ikinci düzenlenen karma kursa katılan altmış kişi bu belgeyi alamaya hak kazandı. Kendi işini kurmak isteyenlere yüksek miktarlarda kredi sağlayan girişimcilik kursuna bu kursunda tamamlanması ile Doksan kişiye belgeleri verilmiş oldu.

Belediye Başkanı Öztürk; Yazıhan Belediyesi ile KOSGEB ortaklığında geliştirilen uygulamalı girişimcilik eğitiminin amacı; girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak. Başkan Öztürk '' Kendi İşlerinin Patronu Olacaklar'' Daha önce hiçbir şekilde kendilerini işinin patronu konumunda görmeye cesaret edemeyen vatandaşlar için bu işbirliği, girişimci ruha sahip kişilerin bilgi ve deneyim kazanımlarını sağladığı gibi, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planları hazırlayabilecek bilgi ve donanımı da kazandırmayı hedefliyor.  Girişimcilere belge töreni düzenledi. belgeyi hak eden kursiyerlere belgeleri belediye başkanı Nevzat Öztürk ve Kosgeb müdürü Murat Seki tarafından verildi.Belge verme töreninde Başkan Öztürk: Yazıhan da Girişimcilik Ruhu Özgür Bırakılmalı” Yazıhan da yaşayan herkesin sorunlarına sosyal projeler vasıtasıyla yanıt vermeye çalıştıklarını, bu amaçla girişimcilik ruhuna sahip vatandaşların ilçede desteklenmesini ayrıca çok önemsediklerini belirten başkan Öztürk, “İhtiyaçlar doğrultusunda yapılan çalışmalarımıza yeni bir tanesini daha eklemiş olduk. Bizim için herkesin kendi hayal ettiği işi yapması adına destek sunmak önemlidir. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımıza; çocuk, yaşlı, engelli demeden sosyal projeler üretmeye, bunları da ivedilikle hayata geçirmeye çabalıyoruz. KOSGEB ile yaptığımız işbirliği sayesinde girişimcilik eğitimi almalarını sağlıyor, kendi hayal ettikleri işleri kurmalarına yardımcı oluyoruz. Bu anlamda Yazıhan da girişimcilik ruhu özgür bırakılmalı. Belediye olarak her zaman bunun takipçisi ve destekçisiyiz. Başarılı işletmelerin ilçemize kazandıracağı prestij bizler için önemli” dedi.