Yazıhan Belediyesi kadınlar gününe özel program düzenledi

Yazıhan Belediyesi kadınlar gününe özel program düzenledi

Yazıhan da Yazıhan Belediyesi ve    Yazıhan Kaymakamlığı kadınlar gününe özel ortak program düzenledi. Sodes salonunda yapılan programa Yazıhan Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Yazıhan Müftüsü Cemil Alıcı , ilçe Milli eğitim müdürü Fethulla Taylan ve kurum amirleri, çalışanları ve kalabalık bayan topluluğunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Başkan Öztürk '' Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız ve annelerimiz daima özverinin, sevginin ve yetiştirdikleri nesillerle zengin medeniyetimizin oluşum kaynağı olmuşlardır.

Evrensel insan haklarının ayrılmaz ve vazgeçilmez bir parçası olan kadın haklarının sağlanması yolunda yapılan çalışmaların simgesi olan 8 Mart, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Onlar her zaman özverinin, sevginin, merhametin, şefkatin kaynağı olmuştur. İnancımız da, kadınların birer emanet olduğunu emretmektedir. Anadolu da kadın baş tacı, evin direğidir. Kadın; anne, eş, kardeş, çalışan, en büyük destekçidir. Kendinden çok evladını düşünen, hayatında sevdikleri için düşünmeden özveride bulunan kadınlarımızın üzerimizde emeği büyük. Kadınlarımızın sahip olduğu her hak, özünde milletimizin tüm fertleri için bir umut kaynağıdır. Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Yazıhan Belediyesi olarak bizler de kadınlarımızı önemsiyoruz. Yazıhan Belediyesi olarak, kadınlarımızın güçlendirilmesi çerçevesinde, kadınlara yönelik sosyal yatırımlarımızı ve kadınlarımıza istihdam yaratmaya yönelik faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz kadınlarımızın isteği doğrultusunda açılan kurslar doğrultusunda Kadınlarımızı Üretime Hazırlıyoruz projesi kapsamında otuz kadın girişimciye (KOSGEB) sertifikaları verildi, hanımlara özel ücretsiz sağlık taraması (KETEM) yapıldı. Belediye olarak, kadınların üretime katılan, ekonomik ve sosyal yaşamda eşit, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olabilmelerini amaçlıyoruz bu anlamda  hanımlara özel sosyal donatı alanlarıyla pozitif ayrımcılık yapıyoruz.